Перший в світі голографічний смартфон з'явиться в магазинах вже влітку

Творці смартфона Hydrogen з революційним голографічним екраном розповіли про перші серійні моделі та пообіцяли пустити продукт у продаж вже влітку цього року за ціною від $1195

Про це пише Engadget.

Розробила Hydrogen One компанія RED, яка виробляє професійні кінокамери вартістю в десятки тисяч доларів. Творці підкреслюють, що це не просто демонстрація нової технології або піар-хід. На їхню думку, новинка повністю змінить підхід до споживання 3D-контента.

Новими деталями розробники поділилися на форумі після отримання перших серійних смартфонів - з номерами EVT1- 0001 і 0002. На 14 сторінках відповідей на запитання потенційних клієнтів немає жодного фото новинки, але наведені специфікації.

Дисплей з діагоналлю 5,7 дюймів в 2D-режимі має роздільну здатність 2560 × 1440, кольори - яскраві та насичені.

Революційний голографічний 4V-режим засновник компанії Джим Джаннард описує набагато більш поетично: "Екран злегка темніє, і зовні з'являється зображення краще, ніж в 3D ... Окуляри не потрібні. Неможливо про це розповісти, вам просто доведеться це побачити. Поки всі хто бачив, втрачають дихання, лаються або просто посміхаються. Треба було записати це на камеру, такі емоції безцінні".

Доповнити зображення повинна революційна технологія звуку, але її теж "треба чути самому".

Відео в стандарті 4V смартфон зможе знімати і показувати самостійно. RED також запускає платформу HYDROGEN Network, яка дозволяє користувачам ділитися 4V контентом, створеним за допомогою свого Hydrogen One.

На ній власники смартфона зможуть продати або віддати свій 4V контент безкоштовно. Разом з 4V-файлом телефон відразу буде зберігати і звичайне 2D-відео для зручності обділених новими технологіями.

На задній панелі - універсальний роз'єм для підключення різних модулів. Одним з них буде відеокамера професійного стандарту.

Усередині телефону, витриманого в індустріальному дизайні, процесор Qualcomm Snapdragon 835x, два слота для SIM-карт, стандартний роз'єм для навушників і акумулятор потужністю 4500 mAh.

Важить смартфон трохи більше, ніж звичайні з тією ж діагоналлю дисплея, і, крім того, він трохи товщий. Джаннард назвав смартфон "солідним".

Рядовим користувачам Hydrogen One вдасться потримати в руках влітку. Джаннард пояснює, що цей час потрібен для сертифікації смартфона різними операторами, підтримка яких "безпрецедентна".

Передзамовлення можна зробити вже зараз, але оплатити треба повну суму: $1195 з алюмінієвим корпусом, $1595 - з титановим. У правилах і умовах попереднього замовлення підкреслюється, що дати поставки та специфікації можуть змінюватися. Джаннард, втім, обіцяє "не розчарувати".

Зазначено, що в основі розробки лежать принципи нанофотоніки. Звичайний РК-дисплей доповнюється шаром нанотрубок, які забезпечують ефект дифракції. "Дифракційне підсвічування поля" дозволяє екрану проектувати тривимірні об'єкти, які можна спостерігати під різними кутами.