США розширили санкції проти Росії та ватажків російських бойовиків на Донбасі

США розширили санкції проти приватних осіб і компаній Російської Федерації через російську агресію в Україні

Список приватних осіб і підприємств, які потрапили під санкції, опублікований на сайті американського Мінфіну.

Зокрема, до списку увійшли 12 компаній, пов'язаних із "Сургутнафтогазом", ПАТ "Силові машини" і "Технопромекспортом".

Також під санкції потрапили заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, директор департаменту Міненергетики Євген Грабчак і ще 19 громадян Росії і України. Усього в санкційний список були включені 9 компаній, по 12 компаніям санкції були уточнені.

Серед українських громадян, які включені в цей перелік є Ігор Антипов. У базі центру "Миротворець" про нього написано як про заступника "міністра інформації "ДНР".

У списку є також "міністр палива і енергетики "ДНР" Олексій Грановьский. У минулому - керівник апарату Донецької міської організації Партії регіонів. Координував "титушків" під час Майдану, як в Донецьку, так і возив їх в Маріїнський парк в Київ.

У санкційному переліку також є "міністр фінансів "ДНР" Катерина Матюшенко, "міністр держбезпеки "ДНР" Володимир Павленко, "в.о. міністра юстиції "ДНР" Олена Радомська, "міністр палива "ЛНР" Павло Мальгін, "міністр економіки "ЛНР" Олена Костенко, "міністр праці "ЛНР" Світлана Малахова, колишній "міністр палива "ЛНР" Олександр Мельничук, "міністр закордонних справ "ДНР" Наталя Ніканорова.

Під санкції потрапив також керівник окупаційної адміністрації Севастополя Володимир Овсянников.

Читайте також: Болючі та жорсткі. Все про нові санкції США проти Росії