Устенко домовлявся про фінансування СПУ з Сурковим та Фірташем, - Кива

Виключений з лав Соціалістичної партії України її колишній очільник Петро Устенко вів перемовини про отримання коштів від олігарха Дмитра Фірташа й безпосередньо від Кремля

Про це заявив чинний голова СПУ Ілля Кива в ефірі Еспресо.TV.

"Устенка було викрито на переговорних процесах з представниками і Суркова, у т.ч. На випрошуванні грошей на майбутню політичну програму. Також велися перемовини з Фірташем", - повідомив Кива.

Політик назвав Устенка "доларовим мільйонером", який роками збагачувався за рахунок "торгівлі" Соціалістичною партією. 

Як зазначив Кива, наразі ним готується звернення до правоохоронців з проханням розслідувати походження майна Устенка та його антидержавну діяльність.

"Я готовий зараз підняти реєстр власності Устенка. Устенко торгував ідеєю мільйонів людей, тому партію й вбили. Тому 10 років партія була як бруд, як гарчірка для миття підлоги, об котру усі, кому не ліньки, витирали ноги", - наголосив Кива.

За його словами, Устенка було виключено з партії ще місяць тому, а усі нинішні заяви цієї людини про нібито виключення його, тобто Киви з СПУ, є "фейком", "маніпуляціями" й "шабашем".

Окрім того, разом з Устенком з СПУ, за словами Киви, було виключено "поплічників" Устенка, "які сиділи у нього на короткому рублі".