У США школярку засудили до 40 років у психлікарні. Вона намагалася вбити однолітку заради Слендермена

У США 15-річну Морган Гейзер засудили до 40 років примусових заходів медичного характеру в психіатричній клініці за участь в спробі вбивства однолітки заради вигаданого персонажу "Тонка людина"

Про це пише Buzz Feed.

У 2014 році Гейзер і її подруга Аніссі Вейер 19 разів вдарили ножем свою однолітку Пайтон Лейтнера, щоб принести її в жертву. Лейтнер вижила і змогла вибратися з лісу, після чого її виявив велосипедист. Всім дівчаткам на момент події було 12 років.

Тоді ж Гейзер діагностували ранню шизофренію. У 2017 році вона уклала угоду зі слідством і визнала провину в спробі вбивства, в обмін на визнання того, що вона не може нести кримінальну відповідальність через психічне захворювання. Через це вона уникла тюремного ув'язнення.

Незважаючи на те, що лікарі з боку захисту стверджували, що у неї пройшли психопатичні синдроми, експерти з боку обвинувачення визнали, що вона все ще "чує голоси" і як і раніше небезпечна для себе і суспільства.

Гейзер і Вейер зізналися, що в 2014 році напали на Лейтнер, щоб задобрити "Слендермена". Вейер також пішла на угоду зі слідством, в грудні 2017 року її засудили до 25 років у психіатричній лікарні.

Довідка:

Тонка людина (англ. The Slender Man, Slenderman, Slender), також Слендермен — персонаж, створений учасником інтернет-форума Something Awful в 2009 в наслідування персонажам міських легенд.

Як інтернет-мем Тонка людина придбав широку популярність, породивши ряд оповідань, зразків фан-арту, косплея і ставши персонажем комп'ютерних та мобільних ігор.

Читайте також: Люди не стануть сильнішими і не будуть жити довше. Вчені пояснюють, чому наш вид досяг межі розвитку