У Полтаві поліція, громадськість і молодь зафарбували десятки настінних графіті з рекламою наркотиків

Працівники управління протидії наркозлочинності, патрульна поліція, представники громадських організацій та волонтери з числа учнівської молоді і спортсменів зафарбували у Полтаві понад 80 надписів з номерами та адресами мобільних месенджерів наркодилерів

Йдеться про узагальнений результат роботи рейдових груп, які вже тричі виходили на "зачистку" вулиць міста від негативного настінного "контенту", починаючи з кінця листопада 2017 року, коли була презентована превентивна програма "Мій вибір - життя, вільне від наркотиків", пише місцеве видання Репортер.

Ініціативна належить управлінню протидії наркозлочинності поліції Полтавщини. У масштабній роботі беруть участь 5 громадських організацій міста, а також студенти Медичного коледжу, юні спортсмени і тренери Полтавських обласних Федерацій кіокушин карате та греко-римської боротьби.

Читайте також: Що за напис на стіні: Солі, спайси в Telegram. Розповідаємо, як працює цей наркобізнес

Днями "моніторингова" група зафарбувала надписи з контактами наркодилерів, залишеними на стінах будинків та комунальних споруд за адресами: вул. Зигіна, Європейська, Шевченка, Ціолковського, Дмитра Коряка, Сінна.

Майор поліції зазначила, що приєднатися до превентивної програми можуть усі охочі. При цьому не обов’язково інформувати про своє рішення ініціаторів заходу, достатньо активних дій - придбати фарбу (на розсуд волонтерів) і замалювати негативне графіті.