Baidu розробила алгоритм, що замінить менеджерів із закупівель

Baidu робить ще один крок в бік повної автоматизації магазинів. Коли люди вже майже звикли до того, що в майбутньому касирів замінять роботи, китайський пошуковий гігант розробляє алгоритм, який замінить менеджерів із закупівель

Вони будуть не потрібні, коли комп'ютер зможе спрогнозувати попит на певний товар, розповідає South China Morning Post.

До поточного дня тільки досвідчений менеджер супермаркету міг визначити, скільки потрібно замовити продуктів, що швидко псуються, на наступний день, щоб задовольнити попит і не довелося нічого викидати.

Такий фахівець повинен враховувати прогноз погоди, статистику попередніх днів і місце розташування магазину, щоб точно скласти прогноз щодо попиту на певний товар і зробити потрібне замовлення.

Оператор одного з найбільших китайських пошукових систем Baidu запевняє, що скоро навички цих менеджерів стануть непотрібними. Необхідність в менеджері, який робить замовлення на наступний день відпаде.

У компанії говорять, що робити це буде не людина, а алгоритм. Baidu повідомляє, що її програмісти створили модель, яка може точно передбачити рівень попиту на той чи інший продукт в конкретний день тижня.

З історичних даних про попит на різні товари в період свят, дощових днів, взимку або влітку компанія виділила 70 основних ознак, за якими можна будувати прогноз. Така система може підказати відповідального за закупівлі, скільки позицій того чи іншого товару потрібно замовити на наступний день.

Компанія застосувала технологію в 10 китайських магазинах. Вона допомогла збільшити продажі на 20% і скоротити відходи на 30%.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це