Не літак і не вертоліт. Як працюватиме "повітряне таксі" від Uber

Найбільший сервіс онлайн-замовлення таксі Uber розповів про свої плани возити пасажирів не тільки по землі, а й по повітрю

Судячи з усього, поява літаючих таксі UberAir призведе до виникнення нового ринку прокату дахів, повідомляє TechCrunch.

Справа в тому, що новий транспорт від Uber буде скоріше нагадувати гібрид літака і вертольота, ніж літаючі автомобілі. Зокрема, нова машина буде обладнана кількома гвинтами і зможе злітати вертикально. Новий транспорт буде використовувати електричні силові установки.

"Можна сказати, що це покращений, більш тихий, безпечний і ефективний вертоліт. Ми зосереджені на тому, щоб зробити цей досвід реальним і захоплюючим. У цьому і полягає сенс технології", - розповів керівник експериментального напрямку Uber, Джастін Ерліх.

За словами Ерліха, називати новий тип таксі "літаючим автомобілем" не можна, оскільки UberAir не здатний злітати з потоку машин на автодорозі. Спочатку літаюче таксі зможе тільки перелітати з одного даху на іншу. Це повинно змінити вигляд сучасних міст, впевнені в Uber.

"Якщо ми подивимося на те, що трапилося з автомобілями, то побачимо, що вони повністю змінили наші міста. Ми отримали розростання передмість, ми отримали знесення деяких районів для будівництва автострад, будівництва цієї дорожньої інфраструктури. Очевидно, це зробило величезний вплив на демографію в містах. Тому ми повинні переконатися, що технологія може бути доступною для всіх ", - вважає Ерліх.

Ерліх підкреслив, що спочатку водити таксі UberAir будуть професійні пілоти, але в майбутньому їх повинні замінити технології безпілотного водіння. Перші випробування нового типу транспорту проведуть в Далласі і Лос-Анджелесі.