Помер принц Данії, який не хотів бути похованим поряд з дружиною-королевою

На 84-му році життя помер принц Данії Генрік - чоловік королеви Маргрете II

Про це повідомляється на сайті данського королівського палацу.

"Його королівська високість принц Генрік мирно помер уві сні у вівторок, 13 лютого, о 23:18 в палаці Фреденсборг", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці січня принц потрапив до лікарні. Його госпіталізували в Єгипті, де він перебував з візитом, після чого його доставили в Королівську лікарню в Копенгагені на обстеження. У нього виявили доброякісну пухлину. 

Нагадаємо, у серпні 2017 року принц Генрік виступив із шокуючою заявою: він заявив, що не хоче згідно з багатовіковим звичаєм бути похованим разом з нею в королівській усипальниці, розташованій у соборі міста Роскілле.

Довідка:

Спадкова принцеса Данії Маргрете побралася з принцом Генріком 1967 року.

Він походив з Франції й до того як прийняти данське ім'я і титул був французьким дипломатом графом Анрі де Лаборду де Монпезом. Після одруження йому було передано від Маргрете звання генерала й адмірала (командувача армії та флоту Королівства), а також присвоєно, відповідно до її особистого рішення, титул принца-консорта.

При цьому Генрік завжди просив зробити його "королем", проти чого категорично виступала Маргрете. Це багаторічна суперечка завершилася тим, що він відмовився іменуватися принцом-консортом.