71-річного британця врятували, встановивши ребра з титану

71-річний британець Пітер Маггс позбувся трьох ребер і частини грудної кістки через прогресуючий рак - пухлина була настільки великою, що при операції довелося видалити частину грудної клітки. Але лікарі знайшли вихід із ситуації і надрукували відсутні кістки з титану

Про це пише WalesOnline.

Традиційно в таких випадках використовують протези, виготовлені з цементу. Але цього разу медикам вдалося створити більш міцну і схожу на справжню копію відсутньої ділянки грудної клітки.

Лікарі змоделювали протез і замовили його 3D-друк у спеціалізується на цьому компанії. Для того, щоб імплант був міцніше було вирішено зробити його з титану.

Операція пройшла успішно: Пітер Маггс тепер частково складається з титану і йде на поправку. Лікарі теж задоволені результатом.

Вони відзначають, що при такому підході тривалість операції скорочується на 2 години, тому що частина приготувань проходить заздалегідь. Так, до операції була проведена комп'ютерна томографія. На основі цих сканів і був виготовлений імплант.

Лікарі також кажуть, що титановий імплант менш схильний до деформацій, пошкоджень, зрушень. Його простіше кріпити до решти кісток. Це означає, що не буде проблем і з усією грудною кліткою. Це було одним з головних побоювань: без ребер був ризик деформації внутрішніх органів. Титан допоміг уникнути цього.

Читайте також: Ковбаса викликає рак. Переконливі причини відмовитись від улюбленої їжі