Українські біатлоністи провели свою найкращу гонку на Олімпіаді-2018

На зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані збірна України стала сьомою у змішаній естафеті

Сьогодні на Олімпіаді-2018 у Пхьончхані відбулася змішана естафета 2х6 км та 2х7,5 км, у якій по два етапи біжать жінки та чоловіки. За збірну України виступали Ірина Варвинець, Юлія Джима, Дмитро Підручний та Артем Прима.

На першому етапі естафети Варвинець непогано стріляла та використала лише один запасний патрон. Другий вогневий рубіж вона залишила четвертою, але повільно бігла та передала естафету лише 10-ю.

На другому етапі Джима також обмежилася одним зайвим патроном та після другої стрільби вивела Україну на п'яту позицію, але завершила свій відрізок дистанції шостою з відставання м у 59,6 сек від лідера - збірної Німеччини.

Дмитро Підручний обидва вогневі рубежі відпрацював з шести пострілів та передав естафету шостим. На заключному етапі Артем Прима використав один запасний патрон та відправився на останнє коло сьомим та на цій позиції завершив естафету.

Цей результат виявився найкращим для українських біатлоністів на Олімпіаді-2018.

Золоту нагороду здобула збірна Франції, яку на заключному колі на перше місце вивів Мартен Фуркад. Другою стала Норвегія, третьою - Італія.

Читайте також: Біатлоністи провалюють Олімпіаду. Чому Україна може залишитися без медалей

Читайте також: Чому золото Олімпіади-2018 може стати для українського фристайлу останнім