Японці створили електрокар, який розганяється швидше за Tesla

Японська компанія Aspark представила електричний суперкар, який розганяється до 96 км / год за 1,9 секунди

Авто вдалося побити Tesla Model S, яка в минулому році встановила рекорд з показником у 2,3 секунди, пише Fortune.

Японський автовиробник Aspark домігся того, що до нещодавнього часу здавалося неможливим: створили електромобіль, призначений для поїздок по місту, який розганяється до 96 км / год всього за 1,9 секунди.

Електромобіль під назвою Aspark Owl, б'є рекорд прискорення більшості найдорожчих машин у світі, включно із Bugatti Chiron вартістю $ 3 млн, що розганяється за 2,3 секунди, а Lamborghini Aventador - за 2,7.

Безумовно, не зовсім справедливо порівнювати прискорення Owl з машинами, що працюють на бензині. Електродвигуни мають більш високий крутний момент і краще прискорення, ніж ДВС на більш низьких швидкостях. Саме тому більш підходящим порівнянням буде електрокар Tesla Model S, чий час розгону, визнаний рекордним, становить всього 2,3 секунди.

Aspark Owl незабаром може стати найпотужнішою машиною в світі, проте є два "але". По-перше, тестовий пробіг був зроблений на гоночних шинах, які не дозволені для щоденного використання в місті. Але Aspark працює над тим, щоб побити свій двосекундний рекорд, використовуючи звичайні шини.

По-друге, Owl буде коштувати $ 4,4 млн. За ті ж гроші можна купити близько 65 базових моделей Tesla S. До того ж, компанія Ілона Маска вже заявила, що зможе збільшити швидкість розгону до 1,9 секунди.

Читайте також: Обіцянки Tesla надто гучні. Чому експерти сумніваються в сенсаційних Tesla Semi та Roadster