Розумна камера, що шпигує за членами родини та створює власне досьє. Як це працює

Камера формує досьє на всіх, хто живе в будинку, і завдяки цьому може відрізняти членів сім'ї від незнайомих людей

Як пише Fast Company, запис ведеться цілодобово, а відео зберігається в хмарі 30 днів. Про всі "підозрілі" моменти Lighthouse попереджає власника повідомленнями в додатку.

Стартап Lighthouse AI запустив продажі нової розумної камери Lighthouse, яка призначена для забезпечення безпеки у вас вдома.

Штучний інтелект в камері запрограмований на стеження за всіма, хто потрапляє в його поле зору: це члени сім'ї, гості, домашні вихованці, прислуга, кур'єри і сусіди, які зайшли за сіллю.

3D-сенсори вміють розрізняти і запам'ятовувати людей, а також відрізняти їх від тіней і тварин. Машинне навчання допомагає Lighthouse весь час удосконалюватися, формуючи більш цілісну картину навколишнього простору.

Камера веде запис в розширенні 1080р, 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Відео зберігається в хмарі 30 днів, потім автоматично видаляється.

Але своєрідне "досьє" із зовнішністю членів сім'ї, тим не менше, залишається в пам'яті. Завдяки йому Lighthouse формує 3D-карту житлового приміщення, в якому передбачається наявність "знайомих" об'єктів, що дозволяє не піднімати тривогу кожного разу, коли собака стрибає на диван.

Компанія запевняє, що зберігання даних абсолютно безпечно: для нього використовується TLS-шифрування, і творці програмного забезпечення камери не мають доступу до інформації.

За допомогою спеціального додатку для смартфона можна налаштувати push-повідомлення, які будуть приходити, якщо в будинку з'являється хтось незнайомий. Або знайомий - вам прийде повідомлення, якщо діти повернулися зі школи на три години раніше, ніж треба.

Також можна вказати специфічні налаштування. Наприклад, камера може надіслати повідомлення, якщо нікого не було вдома з 9 до 11 ранку, а повинна була прийти прибиральниця.

Або якщо в квартирі не спостерігається звичайної активності - це дуже зручно для сімей з літніми людьми, адже якщо 90-річна бабуся жодного разу за кілька годин не виходила з кімнати, варто зателефонувати додому і переконатися, що з нею все добре.

Крім того, у камери є налаштування приватності: вона може припинити запис, якщо в поле зору потрапили люди, які встановили додаток.

Також Lighthouse створює базу даних на все, що сталося за день. З її допомогою дуже зручно шукати потрібні кадри - досить запитати додаток: "Хто бігав по будинку з 3 до 5 вечора?"

І, таким чином, отримати відео своєї дитини, яка збиває вазу зі столу. Також камера реагує на певні жести. Наприклад, якщо помахати рукою і, тим самим, привернути її увагу, Lighthouse може встановити відеозв'язок між вами (через додаток) і вашою дитиною (через спікерфон камери).

Цього року обіцяють випустити оновлення, яке дозволить камері взаємодіяти з іншими розумними речами, на кшталт термостата, лампочок і колонок. Вартість Lighthouse становить $300, а разом з довічною підпискою на додаток - $500 (або можна обрати щомісячну передплату за $10).

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними