Samsung представила смартфони Galaxy S9 і S9 +. В чому фішки новинок

Традиційно на початку року Samsung оновлює свої флагманські моделі смартфонів, і південнокорейська компанія, на відміну від колег, не боїться цифри 9, тому тепер їхні найпросунутіші смартфони - S9 і S9 Plus

Як говориться в огляді The Verge, в обох пристроях особливо відзначаються камери і "нескінченні" екрани.

Samsung не став експериментувати з дизайном, тому він практично без змін був успадкований від попереднього покоління смартфонів. Найпомітніша зміна - сканер відбитків пальців перемістився точно під камеру, раніше він був праворуч від неї.

Обидві моделі отримали Super AMOLED дисплеї з розширення 2960 × 1440. При цьому діагональ великого S9 Plus - 6,2 дюйма, а у S9 - 5,8.

Характеристики ті ж, що і рік тому, але в компанії говорять, що екрани стали яскравіше, а ефект нескінченності екрану, який створюється через загнуті краї, відпрацьований ще краще.

Решта поліпшень відчуваються лише при використанні смартфонів. На презентації розповіли, що інженери переробили їх аудіосистему. Тепер вони отримали стерео-динаміки, які роблять їх на 40% голосніше, в порівнянні з попередниками.

Ще менш помітним є те, що S9 і S9 Plus отримали 4 ГБ і 6ГБ RAM відповідно. Батареї нових пристроїв - 3000 (S9) і 3500 (S9 Plus) мА-ч. У цьому змін не відбулося. Пристрої так само підтримують швидку бездротову зарядку і захищені від пилу і вологи за стандартом IP68.

Дійсно великим змінам піддалися камери флагманських моделей: у S9 - це стандартна камера з однією лінзою, у S9 Plus - більш складна система з двох камер. Вперше вони отримали можливість механічного регулювання діафрагми.

Пристрої підтримують перемикання між f / 1,5 і f / 2,4. І це дозволяє точно регулювати кількість світла, що потрапляє на сенсор камери. При f / 1,5 фотографії не будуть "шуміти" навіть при дуже слабкому освітленні, кажуть в Samsung. 

Якщо порівнювати з S8, то камери нових пристроїв можуть вловити на 30% більше світла. Для порівняння: у iPhone X максимальний розмір діафрагми - f / 1,8.

Сенсори камер запозичили свої характеристики у минулих моделей: для фронтальної камери - 8 МП, а для задньої - 12 МП. При цьому була перероблена технологія автофокусу і шумозаглушення. Окремим пунктом йде здатність знімати відео з частотою 960 к / с. Решта змін в камері стосуються більш зручного доступу до функцій і можливостей тоншого налаштування окремих параметрів.

 

Що стосується кумедних фішок, то Samsung зробив свій аналог Animoji від Apple. На основі особи користувача смартфон здатний створювати унікальних анімованих персонажів.

І якщо в Apple сканер особи дозволяє перенести міміку людини на вже існуючі Emoji, то Samsung просто анімує обличчя людини. В результаті користувач отримує набір з 18 унікальних анімованих стікерів.

Читайте також: 6 потужних смартфонів 2017 року, які можна купити за одну зарплату