Порошенко спростовує стосунки з Фірташем і захищає "Роттердам+"

Президент Петро Порошенко заявив, що у 2014 році не підписував угод з Дмитром Фірташем щодо розподілу політичних сфер впливу

Про це Порошенко заявив на прес-конференції, передає Еспресо.TV.

"Я неодноразово наголошував, що в мене не було жодних угод (перед виборами 2014 року – ред.). Жодних угод з Фірташем у мене було. Моя координація з Кличком була і залишається. Я вважаю, що це абсолютно правильна позиція", - сказав Порошенко, відповідаючи на питання про угоду перед виборами 2014 року.

За його словами, зміни в Укрнафті і ПриватБанку та послаблення впливу Фірташа та Коломойського на політиків демонструють, як відбувається деолігархізація в Україні.

“Не може державна влада боротися з кимось конкретним. Я не збираюся цього робити і не підтримаю, якщо це буде робити хтось інший, незалежно, як його звати — Коломойський, Ахметов, Фірташ, Курченко, де і ще довгий список. Я наголошую, що жоден із них уперше не має жодного впливу на позицію президента. Це і є деолігархізація”, - сказав Порошенко.

Також президент відповів на питання щодо енергетичної формули "Роттердам+".

"Декілька слів про Ахметова та про "Роттердам+". Я не збираюся ставати на захист "Роттердам+". Це просто показники біржі. Саме в угоді з МВФ записано - імпортний паритет, тобто орієнтація на біржу. Не подобається Роттердам+, запропонуйте Варшаву+ або Бремен+. Мені ні то, ні то не подобається. В Україні має бути створена енергетична біржа. Ми маємо створити умови, коли саме ринок визначає ціну", - пояснив президент.