Криптовалюта провокує смерті, а їжа з ГМО - здорова. Про що Білл Гейтс розповідав на форумі

Гейтс визнав біткоїни і альткоїни інструментом спекуляцій, яким анонімність не йде на користь, але головне зло, на його думку, - це використання криптовалюти в наркоторгівлі

Як пише Business Insider, у традиційній серії запитань і відповідей на сайті Reddit Білл Гейтс заступився за електромобілі і ГМО, а також поділився сумнівами з приводу ідеї Ілона Маска про Hyperloop-поїзди. Однак найбільшу увагу привернула заява співзасновника Microsoft про криптовалюти.

Один з користувачів форуму поцікавився у співзасновника Microsoft, як той ставиться до криптовалюти. "Головна властивість криптовалюти - це анонімність, і я не думаю, що це добре. Добре, коли в уряду є можливість виявляти відмивання грошей і перешкоджати фінансуванню терористичних операцій", - написав Гейтс.

Мільярдер також додав, що сфера криптовалюти і ICO (первинного розміщення монет) пронизана спекуляціями, і криптоінвестори сильно ризикують, вкладаючи свої кошти в біткоїни і альткоїни. Однак найбільшою проблемою Гейтс вважає зв'язок криптовалюти з наркоторгівлею.

"Криптовалюту використовують для покупки фентанілу та інших наркотиків. Це одна з небагатьох технологій, яка безпосередньо провокує смерті", -написав він.

Подібний погляд поділяють багато підприємців і представники банківської індустрії. Більшість називає криптовалюту улюбленим інструментом терористів і наркоторговців.

У вересні генеральний директор JPMorgan Джеймі Даймон визнав криптовалюти шахрайством і заявив, що використовувати їх варто, "тільки якщо ви наркоторговець або вбивця".

Один з користувачів Reddit відповів Гейтсу, що купити фентаніл можна і за готівку. На це мільярдер заперечив, що оплата готівкою вимагає особистої присутності, що створює для злочинця більше ризиків.

В ході Reddit AMA Гейтс висловив свої погляди і щодо інших технологій і інновацій. На думку філантропа, генетично модифіковані продукти здатні уберегти населення від голоду і забезпечити повноцінне харчування.

"Їжа на основі ГМО абсолютно здорова", - зазначив мільярдер. Гейтс додав, що не заперечує значення їжі без ГМО. Але не варто вважати, що вона чимось перевершує генетично модифіковану продукцію.

Читайте також: Всіх лякають ГМО. 10 питань, які пояснять, чи можна їсти ГМО їжу

Співзасновник Microsoft також підтримав поширення електромобілів і безпілотників, але скептично оцінив перспективи мережі вакуумних поїздів Hyperloop, запропонованої підприємцем Ілоном Маском. "Не впевнений, що концепція Hyperloop життєздатна. Зробити таку транспортну систему безпечною складно".

На форумі Гейтс також оголосив, що не збирається балотуватися в президенти, так як повністю присвячує себе діяльності Фонду Білла і Мелінди Гейтс. Мільярдер порадив також не чекати від уряду занадто багато .

"Так, влада могла б працювати краще. Але невеликі локальні групи також здатні змінити ситуацію - наприклад, допомагати школам або людям за межею бідності".

Очевидно, що до цих груп Гейтс відносить і власний благодійний фонд. Нещодавно у відкритому листі Мелінда Гейтс заявила, що фінансові можливості пари відкривають перед ними двері, які закриті для більшості людей.

"Світові лідери зазвичай відповідають на наші дзвінки і всерйоз розглядають наші пропозиції. Школи частіше готові виділяти кошти і фахівців на ті програми, які ми фінансуємо", - йдеться в листі.

Читайте також: Маніпулювати, заробляючи мільярди. Чому курс біткоїна "скаче" на десятки тисяч доларів