Захищений смартфон для наркоторговця. У США заарештували гендиректора компанії, що продавала злочинцям пристрої з шифруванням

ФБР заарештувала гендиректора компанії Phantom Secure, яка займається продажем захищених смартфонів BlackBerry і Android. Відомство вважає, що організація займалася поставками пристроїв для злочинних організацій по всьому світу

Про це пише Motherboard.

За даними видання, Phantom Secure стала метою ФБР, а також Канадської і Австралійської поліції за поставку наркокартелям смартфонів, призначених для злочинної діяльності. Слідчі вважають, що гендиректор компанії Вінсент Рамос (Vincent Ramos) був добре обізнаний про це.

Згідно з судовими документами, Phantom Secure була не просто пов'язана з деякими злочинами, а спеціально створювалася для сприяння злочинності. Компанія перепрошивала BlackBerry і Android смартфони, відключаючи у них камери, мікрофони і деякі стандартні функції підключення до мережі.

Крім того, Phantom Secure пропонувала клієнтам віддалене видалення інформації з пристроїв. Послугами фірми в тому числі користувалися члени Сіналоа - найбільшого наркокартелю в Мексиці.

Motherboard зазначає, що як для людей, які працюють з найприхованішими злочинними угрупованнями на планеті, компанія Рамоса була "надзвичайно нескромною". Один з клієнтів компанії навіть використовував адресу електронної пошти "the.cartel".

За даними співробітника канадської поліції під прикриттям, коли він запитав у працівників Phantom Secure, чи підходять їм смартфони для відправки метамфетаміну в Монреаль, вони відповіли, що розробили пристрої "в тому числі спеціально для цього".

У 2016 році голландська поліція зіткнулася зі схожим випадком, коли з'ясувала, що компанія Ennetcom керує зашифрованою мережею, використовуваною злочинцями. Після цього поліцейські Голландії заявили, що можуть зламувати пристрої BlackBerry з технологією PGP.

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними