Мережа оптик реалізує соціальний проект "Здоровий зір". Новини компанії

“Здоровий зір” - такий масштабний соціальний проект реалізовує національна мережа оптик разом з Українським медичним клубом та громадською організацією

Лікарі-офтальмологи у школах Києва, Львова та Харкова провели обстеження зору школярів та дали рекомендації батькам - як зберегти здоровий зір у дітей, передає Еспресо.TV.

Результати досліджень невтішні — аномалії виявили у кожної другої дитини.

"Шановні батьки, то що дитина не скаржиться - не означає, що у неї все добре. І те, що якщо ви сьогодні перевірили зір своїй дитині і він у нього хороший, це не факт що через рік він залишиться таким самим. Тобто за зором дітей потрібно стежити регулярно", - сказала головлікар національної мережі оптик "Люксоптика" Лариса Харченко.

Перевіряти зір офтальмологи радять мінімум раз на рік. Не лише дітям, а й дорослим. Бо коли вже виникнуть серйозні проблеми, хворобу очей лікувати стане складніше. А своєчасна корекція дозволяє покращити зір у більшості випадків аномалій, кажуть фахівці.

"Можливість оптики наскільки висока, що ми можемо відкоригувати зір. Тобто ми повинні думати зараз про якість життя ваших дітей", - сказав професор, доктор медичних наук Сергій Риков.

Проект планують продовжувати і надалі. Найближчим часом лікарі-офтальмологи перевірять зір у школярів Київської області.