Питання українських заручників серйозно ускладнюється, - Геращенко на тлі скандалу з Савченко і Рубаном

Наразі питання щодо звільнення українців з російського полону серйозно ускладнюється на тлі затримання учасника перемовин з бойовиками про обмін Володимира Рубана та можливого планування нардепом Надією Савченко теракту в Раді

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 

Вона зауважила, що, попри все, українська сторона й надалі буде боротися за звільнення всіх заручників і політв'язнів, хоч серед них є різні люди.

Читайте також: Що відомо про Рубана та його затримання: "Росспівробітництво", Медведчук та гранати у шухлядах

За її словами, звільняти треба всіх, однак вона не може уявити, "як всі ці останні події" вплинуть на діалог з європейськими й американськими партнерами щодо звільнення заручників.

"Відбувається нівеляція, дискредитація, опошлення самої теми політв'язнів, драма українців в полоні перетворюється на фарс. Нам важче буде розповідати про героїв, й це страшно. Питання серйозно ускладнюється, для мене це очевидно. Більшої шкоди нашим заручникам, більшої дискредитації важко й уявити", - наголосила Геращенко. 

Читайте також: Надія та постріл "Аврори"