В переддень перевиборів Путіна по усій Росії затримують спостерігачів від Навального

У різних регіонах Росії напередодні виборів поліція проводить затримання активістів штабів опозиційного політика Олексія Навального

Координатор томського штабу Ксенія Фадєєва повідомила, що поліція зупинила автобус зі спостерігачами від штабу Навального на кордоні Томської і Кемеровської областей, пише Каспаров.ru.

Михайло Светов зазначив, що у всіх спостерігачів "перевірили документи, паспорти, поіменно записали", але продовжують тримати "без пояснення причин".

Як заявив адвокат Олександр Попков, затримано також координатора штабу Навального у Сочі Костянтина Зикова та  його дружина Тетяну.

Зикова привезли до Центрального районного суду міста. При цьому, зазначив Попков, Зиков є членом ТВК.

Читайте також: Що означала дата 05.11.17 і що цього дня могло статися у Росії

У Воронежі затримали заступника координатора місцевого штабу Павла Поташова, розповіла регіональний менеджер кампанії Навального Катерина Мошонкіна.

В Новокузнецьку після обшуку в штабі Навального поліцейські вилучили кілька десятків листівок і відвезли волонтера Федора Атаманченко.

Окрім того, поліцейські затримали юриста штабу Навального в Краснодарі Разміка Симоняна. Йому закидають непокору законній вимозі співробітника поліції (19.3 КоАП). Зазначається, що в штабі Симонян займався підготовкою і організацією спостереження за виборами президента Росії.

Чергові вибори російського президента відбудуться завтра, 18 березня, на день загарбання українського Криму.

Навального до участі у виборах не допустили.