Меркель шукає альтернативу поставкам російського газу, - ЗМІ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель шукає альтернативу поставкам газу з Росії і Норвегії, щоб знизити залежність від обох країн

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що в якості найбільш реальної заміни Меркель розглядає будівництво терміналів з прийому скрапленого природного газу .

Видання зазначає, що перебудова на користь СПГ-терміналів укладена в коаліційній угоді за підсумками нещодавніх виборів в бундестаг. Угода передбачає розвиток СПГ-галузі протягом чотирьох років.

"Меркель підтримує будь-які ініціативи, які спрямовані на подальшу диверсифікацію поставок газу", — заявила агентству прес-секретар міністерства економіки та енергетики Беата Барон.

Зараз у Німеччини немає власного СПГ-терміналу. Найбільш реальним варіантом називається будівництво терміналу в Брунсбюттелі, вартість проекту оцінюється в 500 мільйонів євро. Відкрити термінал планується в 2022 році. Ще один проект аналогічної вартості може з'явитися в Дуйсбурзі, однак реалізувати його в такі стислі терміни не представляється можливим.

При цьому Меркель, як зазначає видання, підтримує російський проект "Північний потік-2".

Віце-президент трейдингової компанії Tellurian Inc. Тарек Суокі переконаний, що Німеччині слід розробляти СПГ-галузь, щоб мати додаткові аргументи у переговорах з Москвою.

"Подивіться на Литву. Вкладення в СПГ-термінал наділило їх варіантами і повернуло росіян за стіл переговорів", — зазначив він.