Росія має відповісти на всі питання щодо отруєння Скрипаля, - заява міністрів ЄС

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу під час зустрічі у Брюсселі закликали Росію відповісти на питання щодо отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля

Про це йдеться в офіційній заяві міністрів Євросоюзу.

У ній зазначається, що ЄС рішуче засуджує напад, скоєний проти Сергія та Юлії Скрипалів, під час якого також постраждав один правоохоронець. Такі нерозважливі та незаконні дії поставили під загрозу життя багатьох громадян.

В Євросоюзі наголошують, що дуже серйозно ставляться до дуже ймовірного твердження уряду Британії, що саме Росія несе відповідальність за цю атаку.

Читайте також: Шпигунські ігри, "Новачок", Скрипаль і 14 вбивств: як Кремль позбувається колишніх розвідників

"ЄС шокований використанням будь-якої нервово-паралітичної отруйної речовини військового класу, розробленого Росією, на європейській землі вперше за понад 70 років. Використання хімічної зброї ким завгодно при будь-яких обставинах є абсолютно неприйнятним і становить загрозу безпеці для всіх нас", - йдеться у заяві.

Таким чином, будь-яке використання такої речовини є явним порушенням Конвенції про хімічну зброю та міжнародного права і підриває міжнародний порядок.

Читайте також: "Ми - люди ввічливі": про дуель британської стриманості та російського хамства в Радбезі ООН

"ЄС закликає Росію терміново відповісти на запитання, порушені Британією і міжнародним співтовариством, і забезпечити негайне, повне і всеосяжне розкриття своєї програми "Новачок" для ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї), - підсумували представники Євросоюзу.