"Великоднє перемир'я": біля Попасної росіяни та найманці застосували міномети й БМП

З 11 ворожих обстрілів українських позицій, зафіксованих минулої доби на Донбасі, 9 визначено як прицільні

Про це на брифінгу у неділю, 1 квітня 2018 року, з аяви речник Міністерства оборони полковник Максим Праута, повідомляє Еспресо.TV.

"Противник активно застосовував увесь спектр стрілецької зброї та гранатомети різних типів. З 11 ворожих обстрілів, зафіксованих минулої доби, 9 визначені як прицільні", - зазначив речник.

Читайте такожАгресія Росії проти України: обсяги втрат і можливості репарацій

За його словами, на Луганському напрямку впродовж майже всієї доби було тихо, але після 20 години двічі були обстріляні позиції українських військових поблизу села Катеринівка Попаснянського району. Вогонь вівся з мінометів калібру 82 мм, станкового гранатомета і БМП. Крім того, бойовики випустили чотири мінометні міни.

Як розповів речник МОУ, на Донецькому напрямку вночі російсько-окупаційні війська провели два неприцільні провокаційні обстріли зі стрілецької зброї по оборонних позиціях ЗСУ у районі Водяного. 

Читайте такожЩо відомо про голову Об'єднаних сил (ООС) Сергія Наєва: меч від Єлизавети II, воював за ДАП, має брата в Криму

"А вже у другій половині дня, починаючи з 15-ї години, противник розпочав серію обстрілів, які визначені як прицільні. Під ворожим вогнем тричі опинилися наші опорні пункти в районі Павлополя, також одиночні обстріли українських позицій зафіксовані в районі населених пунктів Авдіївка, Водяне та Мар'їнка", - розповів Праута.

Речник МОУ зауважив, що в одному випадку військовослужбовці Збройних сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна