У Києві стартувала "Французька весна"

У суботу, 31 березня, в Києві стартував 15-й щорічний фестиваль "Французька весна". Крім столиці, свято французької культури буде проходити у восьми містах нашої країни і триватиме до кінця квітня

За традицією кожен охочий зможе познайомитися із сучасною французькою культурою в усьому її розмаїтті: від кіно і театрального мистецтва до живопису, музики і літератури. Фестиваль "Французька весна 2018" - одна з найяскравіших подій року, створена заради зміцнення зв'язку між французькими та українськими культурними діячами та організаціями.

За традицією, видовищне дійство відбулося на Софійській площі – там киянам показали музично-світлове шоу. Заради цього рух у цій частині середмістя перекрили. На розсуд глядачів представили французьку оперу з українським акцентом. "Як назвав композитор, панк-опера. Повітря, свобода, рівність, братерство. Це насправді поєднання трох цілковито різних фактур по музиці, і композитор дуже круто зробив це. І абсолютно фантастичний диригент із Люксембурга, володар "Греммі", - розповів режисер шоу Влад Троїцький.