Орбітальна станція Китаю таки впала на Землю. Стало відомо, де зараз її уламки

Китайська орбітальна станція "Тянгун-1" увійшла в земну атмосферу, її уламки впали у води Тихого океану

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на офіційні дані китайської сторони. 

Зазначається, що переважна більшість станції згоріла, коли входила в атмосферу близько 8:15 ранку (друга година ночі за київським часом).

При цьому у відомстві не вказують, куди саме впали уламки станції, хоча раніше прогнозувалося, що це мало статися біля берегів Бразилії, недалеко від міст Сан-Паулу і Ріо-де-Жанейро.

Тим часом ВПС США також відстежували падіння "Тянгун-1" і підтвердили, що вона приземлилася у південній частині Тихого океану.

За даними астрофізика з Австралійського національного університету Бреда Такера, уламки станції впали у воду на відстані 100 км на північний захід від Таїті. 

"Маленькі шматочки безумовно виринуть на поверхню води. Ймовірніше за все, уламки знаходяться в океані, і навіть якщо б люди натрапили на них, це виглядало б як сміття в океані, яке пошириться на велику площу в тисячі квадратних кілометрів", - наголосив Такер. 

12-ти метрова космічна станція "Тянгун-1" вагою в 8,5 тонн була виведена на орбіту у вересні 2011 року для проведення експериментів зі стикування для китайської космічної програми. Її повинні були вивести з ладу ще в 2013 році, але місію кілька разів продовжували.

Читайте також: Космічна субмарина. Коли і навіщо NASA відправить підводний човен на Титан