Ще одна країна розслідуватиме витік даних з Facebook

У Австралії ініціювали розслідування через масштабний витік даних користувачів соцмережі Facebook

Про це повідомляє прес-служба комісара.

"Сьогодні відкрито офіційне розслідування після того, як Facebook підтвердив витік особистої інформації понад 300 тисяч австралійських користувачів, а також те, що її можливо купили та використали без дозволу", - йдеться у повідомленні.

У ході розслідування розглянуть порушення Facebook "Закону про конфіденційність" 1988 року.

Читайте також: Фейсбукгейт. Як соцмережа для знайомства студентів стала політичною зброєю

"Усі організації, на які поширюється “Закон про конфіденційність”, мають зобов'язання стосовно особистої інформації, якою вони володіють. Це включає в себе введення обґрунтованих заходів безпеки для надійності особистої інформації та забезпечення належного інформування клієнтів про збір та обробку їхніх особистих даних", - повідомляє прес-служба.

  • Нагадаємо, 17 березня стало відомо, що британсько-американська компанія Cambridge Analytica зібрала у 2016 році дані профілів 50 млн користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Метою збору даних начебто було створення програмного забезпечення для передвиборчої кампанії кандидата у президенти США Дональда Трампа для передбачення електоральних рішень.
  • Facebook звинувачення відкидає і зазначає, що дані були надані компанії Cambridge Analytica користувачами добровільно.
  • 20 березня Єврокомісія заявила, що вимагає пояснень у Facebook щодо несанкціонованого використання персональних даних користувачів під час передвиборчої кампанії Трампа. 
  • У результаті скандала голову компанії Cambridge Analytica відсторонили від виконання обов'язків
  • У березні Ізраїль розпочав розслідування щодо витоку персональних даних понад 50 млн користувачів соцмережі Facebook.
  • Незабаром у США подали перший колективний позов через масштабний витік даних.
  • Марк Цукерберг відхилив заклики покинути Facebook та звільнити співробітників, заявивши, що він бере на себе повну відповідальність за витік даних