Керувати смартфоном подумки. У MIT створили гаджет, що може "чути" думки і керувати технікою

Група інженерів з MIT розробила прилад AlterEgo, який чує, що ви думаєте, і може допомогти "силою думки" керувати гаджетами

Про це повідомляє CNet.

Навушник з "щупальцями", кінці яких лягають на підборіддя користувача, зчитує слабкі рухи м'язів обличчя і мозку, що корелюють з уявним проголошенням (субвокалізацією) окремих слів, і переводить отриману інформацію в радіосигнал, за допомогою якого керує пристроями - смартфонами, голосовими помічниками або такими ж навушниками інших користувачів.

З користувачем AlterEgo спілкується за допомогою вібрацій, які по кістках черепа передаються в вухо і сприймається як звуковий сигнал; "Подумавши" слово "час", користувач відправляє запит, відповідь передається відразу в вуха користувача і не чутна оточуючим. З докладним описом пристрою можна ознайомитися тут.

Поки пристрій сприймає тільки невеликий набір уявних команд - числа і односкладові запити. Точність розпізнавання довели поки до 92% і розраховують підвищити, давши алгоритму машинного навчання більше матеріалу для аналізу.

Для цього буде потрібно більше добровольців для випробувань. Число електродів, які контактують з обличчям, вдалося зменшити з 16 до 4 і, можливо, вдасться зменшити до одного. Творці приладу вважають, що AlterEgo зможе замінити нейроінтерфейси, поки ті перебувають на стадії розробки.

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними