Підприємства з Львівської області за останні півроку не закупили жодної акцизної марки на сигарети

За інформацією Державної фіскальної служби, жодне підприємство, зареєстроване у Львівській області, за період з вересня 2017 р. по січень 2018 р. не купило жодної акцизної марки для сигарет

Про це повідомляє ДФС.

Як випливає з даних Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, «Винниківська тютюнова фабрика» офіційно зареєстрована у Львівській області. 
 
Виходячи з цього, спроби "Винниківської тютюнової фабрики" виправдати відсутність куплених акцизних марок на сигарети простим перейменуванням фабрики, м’яко кажучи, є некоректними. 
 
До речі, як повідомляє експерт з контролю над тютюном Костянтин Красовський, це вже не перший випадок зміни назви фабрики. 
 
"У 2008 р. це було іноземне підприємство «Західна індустріальна компанія». Потім її замінила ТзОВ "Мегаєвробуд". У 2013-2016 рр. сигарети виробляло вже ліквідоване ТзОВ "Львівська тютюнова фабрика". У грудні 2015 р. естафету перейняло ТзОВ "Вінниківська тютюнова фабрика". Але в кінці 2017 р. збори засновників цього ТзОВ прийняли рішення "щодо припинення юридичної особи в результаті ліквідації". Усі ці різноманітні юридичні особи виробляли сигарети в одному фізичному місці – на фабриці в місті Винники", – повідомляє Костянтин Красовський.

Нагадаємо, що згідно з офіційною відповіддю Державної фіскальної служби на депутатський запит, за період з вересня 2017 р. по січень 2018 р. жодної акцизної марки для сигарет (коды УКТ ЗЕД 2402 2090 10 і 2402 2090 20) не було закуплено підприємствами з Львівської області.

Тим не менш, як повідомляє сайт dengi.ua, частка Львівської тютюнової фабрики  (Винниківської тютюнової фабрики, ВТФ) на ринку сигарет України складає 9%.

Деякі ЗМІ надали інформацію прес-служби ВТФ, про сплату в 2017 р. підприємством акцизного податку – близько 1,3 млрд. грн. Утім, компанія, що утримує 9% ринку сигарет, мала б сплатити в 2017 р. втричі більшу суму.

Як раніше припускала "Економічна правда", фабрика може закупати дешевші акцизні марки для виробництва сигарилл і наклеювати їх на сигаретні пачки. І таким чином недоплата в бюджет складе близько 14 грн. на кожній пачці сигарет.