Савченко відмовилася від перевірки на поліграфі, - СБУ

СБУ призначила комісійну судову психологічну експертизу з використанням поліграфу для нардепа Надії Савченко, втім остання відмовилася

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що цю експертизу призначили для того, аби з'ясувати, чи правдоподібні покази надає нардеп у своїй справі.

При чому Савченко сама неодноразово заявляла, що готова давати свідчення з використанням поліграфу ще до того, як їй повідомили про підозру. Перед проведенням експертизи депутата попередили заздалегідь. 

"Натомість підозрювана у присутності експертів відмовилась брати участь у дослідженні, висунувши нові вимоги - надати їй спочатку для ознайомлення всі наявні у слідства матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій. Служба констатує, що підозрювана Савченко свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа", - наголосили у СБУ.

Читайте також: Савченко: шлях від героя до антигероя

У Службі додали, що КПК не передбачає надання стороні захисту всіх наявних матеріалів для підготовки до проведення експертизи.

"Це є виключно спробою введення в оману українського суспільства і представників ЗМІ у нібито зацікавленості Савченко у встановленні істини в цій справі", - підсумували у відомстві. 

Читайте також: Найскандальніші заяви Надії Савченко про Євромайдан, "Беркут", УПА, переворот та прохання від Захарченка