У Британії назвали 3 головні причини, чому Росія причетна до отруєння Скрипаля

Влада Великої Британії має безліч причин вважати, що саме Росія причетна до отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки

Про це заявила постійний представник Британії при ООН Карен Пірс під час засідання Ради Безпеки організації в Нью-Йорку, повідомляє "Укрінформ".

За її словами, першою причиною, чому саме Росію вважають винною у цьому злочині, є те, що експерти визначили, що під час отруєння Скрипалів використовувалася саме нервово-паралітична речовина "Новачок".

Друга причина полягає у тому, що Росія виготовляла "Новачка" протягом останніх 10 років і зберігає таку можливість. У цій країні також вивчалися можливості вбивств за допомогою нервово-паралітичних речовин.

"Третя причина - це історія убивств на державному рівні", - наголосила Пірс.

Вона пояснила, що Кремль бачить перебіжчиків як першочергову мішень для вбивства, про що "відкрито заявляють російські лідери".

Читайте також: Шпигунські ігри, "Новачок", Скрипаль і 14 вбивств: як Кремль позбувається колишніх розвідників

Пірс також розповіла, чому британська влада використовує фразу "дуже ймовірно", коли звинувачує Москву в отруєнні екс-шпигуна та його доньки.

"Ми застосовуємо цю фразу, оскільки в рамках британської системи тільки суд може визначити остаточну провину. Тому це є відображенням нашого судового процесу – не потрібно розглядати це як будь-який сумнів в тому плані, що Росія несе відповідальність", - підсумувала Пірс. 

Читайте також: Валіза, вокзал, Росія: як цивілізований світ підтримав Британію