Перед Великоднем у столиці знову горіла капличка Московського патріархату, а на півдні України обікрали церкви цієї конфесії

6 квітня 2018 року, приблизно о 0.30 було скоєно підпал храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері в Голосіївському районі Києва

Про це повідомляє інформаційний відділ церкви Московського патріархату в Україні.

Інформацію на своїй сторінці в одній із соцмереж підтвердив відповідальний за діяльність цієї споруди, представник МП Дмитро Гарчук.

Це вже четверта спроба підпалити храми УПЦ МП в Києві у цьому році. У ніч на 26 січня була спроба підпалити двері незаконного МАФу МП на території Національного історичного музею. В ніч з 9 на 10 березня невідомі за допомогою запальної суміші підпалили "храм" Преображення Господнього на Оболоні, що насправді являє собоб дерев'яну капличку. 14 березня скоєно підпал на території храму на честь ікони Божої Матері "Всіх скорботних радість», який знаходиться в "Бабиному Яру".

Читайте такожПропаганда від бога. Як російська церква вирішувала долю України

Окрім того, в ніч з 29 на 30- березня в Мелітополі Запорізької області невідомі осквернили та обікрали храм в ім’я Святої Трійці УПЦ МП. Зловмисники проникли на територію культової споруди, зазначається на сайті Запорізької єпархії, зламавши евровікно і демонтувавши грати. Були викрадені напрестольне Євангеліє, напрестольні і требний хрести, пожертвування.

При цьому у ніч на 27 березня був осквернений і зламаний храм преподобного Серафима Саровського с. Роксолани Овідіопольського району Одеської єпархії Московського патріархату. Невідомі вдерлися до храму через вікно, попередньо вирвавши ґрати та розбивши скло, повідомляє прес-служба Одеської єпархії УПЦ МП.

Злочинці зламали всі замки, розсипали по храму крупи, цукор, борошно, розлили соняшникову олію, принесену парафіянами на панахиду за своїми покійними родичами. Священні сосуди й ризи були викинуті на підлогу і спаплюжені. 

Варто зазначити, що напади на місця релігійних зустрічей МП на Одещині в останні роки набули регулярного характеру.