PayPal почне випускати класичні банківські картки

Компанія PayPal планує зайнятися традиційним банківським сервісом - випускати дебетові карти, які можна обслуговувати в банкоматах, а також страхувати вклади

Про це пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що у PayPal немає банківської ліцензії на роботу в США, тому компанія буде співпрацювати з найбільшими банками, які мають право надавати подібні послуги. "Тому це не PayPal буде надавати клієнтам свій сервіс, а один банк - випускати і обслуговувати карти, інший - проводити фінансові операції по цих картах, третій - зберігати ваші гроші. А рекламуватися це буде як послуга PayPal", - пише WSJ.

PayPal вже досить давно працює в сфері банківського сервісу, але тільки для вкрай невеликої кількості людей. В рамках тестової програми клієнти PayPal не платять за використання карт, немає практично ніяких обмежень на введення-виведення коштів. Єдина платна послуга - зняття грошей в банкоматах у банків, які не є партнерами сервісу.

PayPal використовують більше 200 млн осіб по всьому світу. У 2017 році через платіжні сервіси компанії пройшло більше $ 40 млрд.

Компанія PayPal планує працювати за моделлю "віртуальних банків". У таких фінансових організацій немає власної ліцензії на роботу, мережі банкоматів і фізичних відділень. Фактично, вони співпрацюють з великими банками, які мають дозвіл на подібні операції, і продають свій сервіс на їх базі.