Смартфон для студентів та пенсіонерів: Samsung випустила модель без доступу до інтернету

Samsung випустила в Південній Кореї пристрій J2 Pro - звичайний смартфон з однією особливістю: з нього не можна зайти в інтернет

Про це йдеться на сайті компанії.

Ідея полягає в тому, щоб учні під час навчання не відволікалися на соцмережі та меми. Передбачається, що студенти стануть краще вчитися. 

Пристрій розрахований також на літніх людей - за задумкою розробників, їм буде зручніше використовувати смартфон без додаткових "складних" функцій.

За 186 доларів покупці отримають смартфон з 5-дюймовим AMOLED-дисплеєм, неназваним чотирьохядерним процесором, 1,5 гігабайтами оперативної пам'яті і слотом для карт microSD.

Модель обладнана двома камерами: передньою на 5 мегапікселів і задньою на 8 мегапікселів. У смартфоні є LTE-модуль, але він не працює на передачу даних: тільки на дзвінки і SMS. На пристрій можна встановити додатки класичним способом - завантажити по USB-дроту через комп'ютер. 

Як зазначило видання The Verge, південнокорейським школярам смартфон справді може бути корисний, адже вони серйозно ставляться до випускних іспитів. Про випуск пристрою в інших країнах не повідомлялося.

Окрім цього, клієнтам у віці від 18 до 21 року Samsung пропонує смартфон на спеціальних умовах. Після здачі іспиту Suneung в 2019 і в 2020 роках студенти можуть обміняти пристрої лінійки Galaxy S, Note і A-серії на J2 Pro безкоштовно.

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними

  • Нещодавно анонсували смартфон, створений фахівцями DarkMatter, компанії в сфері комп'ютерної безпеки, із схожими характеристиками. Він виключає стеження, просто відключаючи електроживлення мікрофона і камери пристрою, коли ви, наприклад, ведете конфіденційні переговори.
  • Нагадаємо, виявилося, що в Новому Орлеані роками таємно тестували систему прогнозування злочинів. Заснований на гроші ЦРУ стартап Palantir під прикриттям благодійності таємно забезпечував поліцію спеціальним програмним забезпеченням.
  • Гостям та співробітникам Білого дому заборонили використовувати особисті мобільні телефони під час перебування у західному крилі резиденції президента США.
  • Відразу кілька високопоставлених співробітників ФБР, ЦРУ і АНБ висловилися на тему шпигунства з боку китайських виробників смартфонів