У Росії офіційно зафіксовано обвал будівельної галузі

За підсумками березня-2018, обсяги виконаних будівельних робіт впали у Росії на 9,6%, чого офіційна статистика не фіксувала з піку фінансово-економічної кризи 2015 року, коли стали відчутними перші болючі наслідки міжнародних санкцій, запроваджених у відповідь на військове вторгнення до України

Про це свідчить розміщена у вільному доступі аналітична записка "Картина ділової активності. Березень 2018", підготовлена Міністерством економічного розвитку Російської Федерації.

Згідно з наведеними даними, виробництво будматеріалів обвалилося двозначними темпами: цементу - на 12,7%, цегли - на 19,3%, бетону - на 11%, збірних блоків для будівель - на 16,3%, вікон - на 13%.

ЗМІ цієї крахни вже гооврять про "колапс" будівельної галузі та суміжних з нею напрямків.

Як зазначає портал Finanz.ru, опитування топ-менеджерів 6 тисяч будівельних компаній, проведений Росстатом в березні, показав, що 34% скаржаться на брак замовлень (проти 29% в грудні), 40% вважають попит нижче нормального, а завантаження потужностей впала з 64% до 59%. Окрім того, з 27% до 32% зросла частка тих, хто зіткнувся з неплатоспроможністю замовників.

"Падіння будівельної галузі триває п'ятий рік поспіль", - наголосив директор аналітичного департаменту "Локо-Інвест" Кирило Тремасов.

Читайте також: Як великодній понеділок став для Росії “чорним” через нові санкції США