Вердикт у справі Януковича оголосять упродовж місяця, - ГПУ

Вердикт суду першої інстанції у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича ймовірно винесуть упродовж місяця

Про це заявив заступник генерального прокурора Євгеній Єнін, передає "Громадське".

"Кримінальний процес у рамках цього провадження входить у фінальну стадію і буквально впродовж якщо не тижня, то місяця можна буде розраховувати на вердикт першої інстанції суду. Зазначений кримінальний процес є надзвичайно важливим. Це не лише відновлення справедливості, це пересторога всім нинішнім та майбутнім керівникам України незалежно від їхнього рівня, що в Україні всі рівні перед законом і за вчинені злочини перед законом до відповідальності можуть бути притягнуті найвищі посадові особи", - сказав Єнін.

Заступник генпрокурора також зазначив, що домогтися прибуття Віктора Януковича до України з путінської Росії дуже важко.

"На сьогодні це залежить від цілої низки чинників. Перш за все, від бажання самого Віктора Януковича, оскільки політичної волі Росії видати його шляхами міжнародно-правової допомоги ми не спостерігаємо за умови правління Володимира Путіна", - додав прокурор.