Евтаназія під "Оду радості": 104-річний вчений добровільно пішов з життя у Швейцарії

104-річний австралійський еколог та ботанік Девід Гудолл поїхав до Швейцарії, аби зробити там евтаназію, яка заборонена в нього на батьківщині

Про це повідомляє CNN.

Учений зважився на такий крок не через хвороби, а через низьку якість життя через вік. На свій 104-день народження Гудолл сказав, що якби він мав змогу загадати лише одне бажання, то він би бажав померти. 

У свої останні хвилини Гудолл слухав "Оду до радості" Людвіга ван Бетховена. 

У останній день він відвідував ботанічні сади разом із трьома своїми онуками, а на прес-конференцію 9 травня він прийшов у джемпері зі словами "Старіти непристойно".

Читайте також. Парк замість кладовища. Якими скоро можуть бути похорони в Україні

Він входив до організації Exit International, яка виступає за легалізацію евтаназії в різних країнах. З її допомогою вченому вдалося зібрати майже 20 тисяч австралійських доларів (майже 400 тисяч гривень) на поїздку до Швейцарії.

"Я переконаний, що кожна розумна доросла людина мусить мати можливість отримати доступ до препаратів, які забезпечать їй мирну і надійну смерть", – зазначив Філіп.

Довідка. Ода Радості - ода, написана у 1785 році Фрідріхом Шиллером. Пізніше цей твір був покладений на музику. Найбільш відома композиція, написана до цієї оди у 1823 році Бетховеном. Вона увійшла до складу 9-ї симфонії.