КНДР почала демонтаж ядерного полігону. Фото порівняння "до" та "після"

У Північній Кореї почали зносити низку будівель на території одного з ядерних полігонів

Про це повідомляє прес-центр американської дослідницької групи при Університеті імені Джона Хопкінса 38 North.

У відомстві нагадали, що Північна Корея планує дозволити експертам і журналістам спостерігати за закриттям північнокорейського ядерного випробовувального полігону Пунгері (Punggye-ri), що заплановано на наступний тиждень.

Втім, комерційні супутникові знімки 7 травня надали перші остаточні докази того, що демонтаж цього полігону вже почався. 

Читайте також: Потепління на 38-й паралелі. Чи стала Корея ближче до завершення 70-річної війни

"З моменту нашого останнього аналізу було знесено кілька ключових будівель оперативної підтримки, розташованих недалеко від північного, західного і південного в'їздів. Деякі з рейок для гірських візків, ймовірно, також були демонтовані. Крім того, деякі візки, схоже, були перекинуті і / або розібрані, а кілька невеликих навісів / надвірних споруд навколо ділянки були вилучені", - наголосили у відомстві. 

Тим часом інші більш значущі будівлі навколо об'єкта досі залишаються на місці, включаючи дві найбільші будівлі в командному центрі і головній адміністративній зоні підтримки. Також ще не були закриті тунельні входи. 

Читайте також: "Потепління" між США та КНДР. Що відбувається

Група також надала кілька світлин, на яких видно, що на території полігону у період з 20 квітня 2018 року до 7 травня поменшало будівель.

Порівняння фото №1

Порівняння фото №2

Порівняння фото №3

Порівняння фото №4

Порівняння фото №5

Порівняння фото №6