У Росії козаків, які нагайками били прибічників Навального, випороли інші козаки

Людей в козачій формі, які 5 травня нагайками били протестувальників на Пушкінській площі в Москві, випороли нагайками інші козаки

Про це повідомляє Business FM, посилаючись на блогера Василя Ящикова.

За його словами, після події відбувся спеціальний схід, козаки провели внутрішнє розслідування і покарали тих, хто реагував на провокації занадто гаряче.

"Зібралися, зробили висновки, розбиралися, як так могло вийти, що довели до такого. Зрозуміло, що були провокатори. Але проте ми покарали тих, хто дав відсіч нагайками.Випороли. Нагайкою і отримали, щоб знали наступного разу", - сказав Ящиков.

При цьому він відмітив, що факт прочуханки козаками один одного абсолютно не означає, що наступного разу при зіткненні з опонентами вони терпітимуть зневагу і реагуватимуть якось інакше.

Раніше суд оштрафував одного з козаків, що брали участь в зіткненнях 5 травня на Пушкінській, Євгенія Федорченка. Проте він повинен буде заплатити тисячу рублів не за бійку, а за нецензурну лайку.

Між тим в Telegram з'явився канал "База даних: провокатори, штрейхбрейкери, наймити". Автори каналу вираховують людей, які влаштовують колотнечі і провокації на мітингах опозиції, як це сталося 5 травня.