Як правильно пити воду і чому вона дуже потрібна дітям. Розповідають МОЗ і біолог

Коли потрібно пити воду, чи можна вживати з їжею і скільки потрібно рідини дитині

Пост про це очільниця МОЗ Уляна Супрун написала спільно з авторкою Еспресо.TV Дарією Прокопик на своїй Facebook-сторінці.

Споживати правильну кількість води важливо у будь-якому віці. Пити її потрібно незалежно від прийомів їжі. Правило лише одне: пити воду тоді, коли відчуваєте спрагу.

"Нема єдиної норми споживання рідини, адже наша потреба в гідрації залежить від температури й вологості довкола, нашої активності, фізичного стану і їжі, яку ми споживаємо. Надійним показником достатньої гідрації є колір сечі - вона має бути солом’яно-жовтого відтінку", - розповідає біолог і блоґерка Дарія Прокопик.

Літні люди і діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу, тому більше ризикують наразитися на зневоднення.

Тіло дітей містить більше води, ніж в дорослих, і тому втрата води для них є більш критичною. Крім того, вони активно рухаються і втрачають більше вологи через шкіру.

"Недостатня гідрація призводить до закрепів, поганого травлення, агресії й просто, здавалося б, безпричинного вередування. Дітям радять споживати воду впродовж всього дня, та особливо під час активних ігор чи занять спортом", - додає біолог.

Єдиних норм споживання рідини немає, але приблизна кількість така:

Якщо дитина їсть тверду і суху їжу, чи довкола спекотно і сухо, або ж вона бавиться і хворіє, потреба в рідині зростає. Тому дуже важливо, щоб дитина завжди мала доступ до питної води.