Екс-голова Комітету виборців розповів, хто може бути "українським Макроном"

Народний депутат Ігор Попов, який раніше очолював Комітет виборців України (КВУ) і є фахівцем з виборчих технологій та кампаній, пояснив, яким критеріям має відповідати претендент на звання "українського Макрона", здатний несподівано перемогти на президентських виборах 2019 року

Про це він заявив в ефірі щотижневої програми "Досьє" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Якщо ми маємо Макрона в плані виборчої технології, тобто розглядаємо його як політика з 2-3 ешелону, який за рік до виборів мав впізнаваність 20%, а рейтинг - 0%, і який ще за 5 місяців до виборів, коли проходили праймеріз, мав 10-12% підтримки, і потім перемагає, то таке цілком можливо. Більше того, ті ж самі стратеги можуть допомогти в створенні образу українського Макрона. І, більше того, ті ж самі фінансисти можуть допомогти в створенні такого електорального феномену", - зазначив нардеп.

При цьому він додав, що зараз "йде кастинг" серед тих політиків, які могли би здійснити подібну місію в Україні й об'єднати навколо себе переважну більшість виборців.

Читайте такожВакарчук - президент, Зеленський - прем’єр. Чому це не дуже смішно

На думку депутата, в ідеалі "український Макрон" мав би одночасно відповідати як образу борця з корупцією, так і мати відповіді на питання успішного завершення війни з Росією.

"В порядку денному виборів питання бортьби з корупцією буде одним з двох головних пріоритетів: війна і корупція. Тому якби я моделював, де брати "Макрона", то це мала би бути людина з бойовим досвідом і відомий борець з корупцією. Бажано - два в одному", - наголосив Попов.