ЧС-2018 у Росії є злочином проти людяності, - Портников

Учасники та гості Чемпіонату світу з футболу 2018 року, який проводитиметься у путінській Росії, фактично підтримуватимуть її війну проти України та інші військові злочини, у т.ч. загибель пасажирів рейсу МН17

Про це заявив український громадський діяч, журналіст та телеведучий Віталій Портников в ефірі телеканалу Еспресо.TV.

"Сам факт проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії - це злочин проти порядності і людяності. Те, що 2014 року не було ухвалено рішення позбавити Росію права на проведення цього чемпіонату - це одна з моральних помилок, за які людство ще довго буде розплачуватися. Тому що злочинці таким чином переконуються у власній безкарності, у здатності вбивати, воювати, ґвалтувати, знищувати літаки... І їм нічого не буде", - зазначив він.

Читайте також: Жеребкування ЧС-2018. Хто буде фаворитами та аутсайдерами чемпіонату світу з футболу

Портников також вважає неприпустимим аби на цей чемпіонат вирушили українські вболівальники, тому що такі їхні дії опиняться "просто за межею добра і зла".

Журналіст погоджується з твердженням про те, що спорт і футбол, зокрема, є поза політикою, але не в цьому випадку.

Читайте такожЧому в Росії не відберуть чемпіонат світу з футболу

"Усі кажуть, що футбол поза політикою. Футбол - так, Росія - ні.

Коли футбол приходить в Росію він стає політикою схвалення війни і вбивства, тому що спорт сам по собі це річ мирна. Але, коли він приходить на територію держави-агресора, він каже: "Так, можна вбивати. Так, можна воювати"

Кожен м'яч, який буде забито під час Чемпіонату світу з футболу в Росії буде м'ячем у ворота війни", - наголосив Портников.

Читайте також: Новий допінговий скандал: Росія ризикує залишитися без 17 провідних футболістів на ЧС-2018