В мережі з'явилося розслідування про те, як китайці вирубують мільйони гектарів тайги на півдні Сибіру

Ірбейський та Нижньоінгашський райони Красноярського краю (Росія), що розташовані в південній частині Сибіру, потерпають від незаконної заготівлі деревини на замовлення китайських компаній

Вирубка ведеться варварським методами з порушенням норм лісоохоронного законодавства, йдеться у розміщенному на YouTube матеріалі Валентини Бобрової та Михайла Очкіна-Сільвера, тоді як місцеве населення й надалі продовжує жити у жахливих злиднях у непристосованих приміщеннях, а надприбутки з цього сумнівного "бізнесу" отримують керівники названих районів.

Як зазначається у матеріалі, для вирубок застосовуються схема "білих плям", котрі виводять з лісового фонду.

При цьому йдеться про мільярди рублів неоподаткованих прибутків.

Вирублений ліс, як наголошується, відправляється до Китаю. На відео показно залізничну станцію, яку китайці використувують в якості "перевалочної бази".

Читайте також: Чому п'ятий Путін найбільш небезпечний для України

Також автори матеріалу, показали, як вони висловилися, "сарай" - з гнилою підлогою під порваним ліноліумом - місцеву школу. А у шкільному спортзалі ось-ось завалиться стіна. 

Біля школи всюди бруд та повна відсутність благоустрою на прилеглій території: прямо посеред подвір'я лежать купи вугілля, від яких розтікається чорна рідина, усюди валяються дошки з цвяхами від недоробленого паркану.

Вугілля потрібне в зв'язку з тим, що освітній заклад не газифіковано.

Продемонстровано й житла сибіряків, котрі теж важко назвати житлами. 

Водночас, як у шкільних класах, так і в кабінетах посадовців усюди на видних місцях розміщено портрети Путіна.