Американо-британська авторка дискутувала про Голодомор на "Книжковому Арсеналі"

Американо-британська письменниця Енн Епплбаум представила переклад своєї книги "Червоний Голод: Війна Cталіна з Україною" на "Книжковому арсеналі" та обговорила тему Голодомору

У Києві стартував VIII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". Він розпочався презентацією перекладу книги "Червоний Голод: Війна Сталіна з Україною" американо-британської авторки Енн Епплбаум та дискусією на тему Голодомору. 

Книга розповідає про те, що призвело до Голодомору і вказує на причетних до цього злочину.

Після серії повстань у регіонах, Сталін ставив за мету знищити українське селянство. Голод насувався швидко, і люди мусили їсти будь-що: траву, кору дерев, собак, трупи. У деяких випадках вони вбивали один одного для їжі. 

Читайте також: Книги & технології. Що побачити, почути і відчути на "Книжковому Арсеналі"

Енн розповіла, що написала свою книгу про події 1917 року свідомо. Вона зробила це, щоб показати, що український рух за незалежність, який відкрито почався в часи революції в Російській імперії, був чинником історії.

"Це не перша моя книга про злочини радянської системи. Про Голодомор я написала саме зараз, бо з'явилася можливість прочитати архіви тих часів. Читаючи архіви тих часів, люди зможуть переглянути відносити України з Росією і зрозуміти, що Україна була проблемою для останньої", - сказала авторка у ефірі Еспресо.TV.

Енн Епплбаум — журналістка та дослідниця. У книзі "Залізна завіса. Руйнування Східної Європи" вона досліджувала початок Холодної війни, у іншій -   "Між Сходом та Заходом: Подорожуючи кордонами Європи" - Східну Європу.

Епплбаум — лауреатка Пулітцерівської премії та колумністка The Washington Post. Вона активно коментує українські події для західної аудиторії.