Політикам не слід піаритися на спецоперації з відвернення замаху на Бабченка, - Іллєнко

Результати дільності СБУ з недопущення вбивства опозиційного російського журналіста та військового оглядача Аркадія Бабченка, котрий мешкає у Києві, політикам не варто використосувати для самовихваляння чи приниження опонентів

Про це народний депутат України від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко заявив в суботу, 2 червня 2018 року, в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV.

"Коли почалися розмови про створення списків "зрадофілів", у мене склалося враження, що деякі провладні політики і посадовці цю ситуацію (з Бабченко - ред.) вирішили використати не для знаходження вбивць і т.д., а ніби як гарний привід потролити своїх політичних опонентів. І ось це, мені здається, і призводить, насправді, до знецінення цих зусиль (зусиль правоохоронців - ред.). І призводить до того, що суспільство поляризується на певні табори. Й, відповіно, якщо ти не підтримуєш владу, ти маєш все огульну критикувати, навіть якщо там були якісь позитивні речі, у всіх цих подіях", - зазначив він.

Читайте такожПробачте, що живий

Тому, наголосив Іллєнко, до оцінки дій СБУ у випадку із заявленим відверненням замаху на Бабченка слід "зберегти тверезий підхід":

"Є сама спецоперація спецслужб - давайте не політизувати її. Давайте припиняти використовувати це як фактор внутрішньополітичної боротьби, як фактор якось примітивного піару чи антипіару. Позиція політиків шкодить тому, що навколо цього відбувається".

Читайте такожЯк світові ЗМІ реагують на "воскресіння" Бабченка