Трамп гарантує безпеку КНДР в обмін на денуклеаризацію. З'явився текст спільної заяви лідерів

З'явився текст спільної заяви президента США Дональда Трампа та очільника Північної Кореї Кім Чен Ина за результатами їхнього саміту в Сінгапурі

Про це повідомляє видання Reuters.

У документі зазначається, що Трамп і Кім Чен Ин провели всебічний, поглиблений і щирий обмін думками щодо питань, пов'язаних зі встановленням нових відносин між США і КНДР, а також з побудовою міцного і надійного мирного режиму на Корейському півострові.

Президент Трамп зобов'язався надати гарантії безпеки КНДР, а голова Кім Чен Ин підтвердив свою тверду і непохитну прихильність повній денуклеаризації Корейського півострова.

Переконавшись в тому, що встановлення нових відносин між США і КНДР буде сприяти миру і процвітанню Корейського півострова та світу і визнавши, що зміцнення взаємної довіри може сприяти денуклеаризації півострова, президент Трамп і Кім Чен Ин вирішили наступне:

1. Сполучені Штати і КНДР зобов'язуються встановити нові відносини США і КНДР відповідно до бажання народів цих двох країн до миру і процвітання.

2. Сполучені Штати і КНДР об'єднають зусилля щодо створення міцного і стабільного мирного режиму на Корейському півострові.

3. Підтверджуючи Декларацію Панмунджома від 27 квітня 2018 року, КНДР зобов'язується добиватися повної денуклеаризації Корейського півострова.

4. Сполучені Штати і КНДР зобов'язуються повернути останки військовополонених / зниклих без вісти, включаючи негайну репатріацію тих, кого вже ідентифікували. 

Нагадаємо, Трамп та Кім Чен Ин сьогодні зустрілися у Сінгапурі о 4-тій годині ранку за київським часом. Після цього вони перейшли до перемовин тет-а-тет. Потім стало відомо, що вони підписали "історичний документ", зміст якого поки тримають у таємниці. 

Читайте також: В очікуванні історичного саміту. Що принесе сінгапурська зустріч Трампа з Кімом