6 порад, які допоможуть полюбити пробіжку на світанку

Правило "10 хвилин" та хороший настрій від фізичного навантаження. Чому іще корисно виходити на пробіжку о 6-й ранку

Про це пише Daily Mail.

Скажіть собі, що це займає всього 10 хвилин

Існує термін "ейфорія бігуна" - це відчуття особливого підйому, в якому перебувають люди, які регулярно бігають. Більшість початківців думає, що такого ефекту можна досягти лише після кількох годин пробіжки. Однак для того, щоб відчути задоволення від заняття, потрібно 10 хвилин.

Визначте, яким повинен бути ваш день

Спорт на початку дня - один із способів захистити себе від поганого настрою, неприємних ситуацій і інших негативних подій, які можуть трапитися протягом дня.

"Навіть трохи інтенсивних стрибків, аеробіки або танців у спальні протягом 5-10 хвилин вранці змусять вас відчути себе краще і дати вам кращий настрій до кінця дня", - каже спортивний психолог Майкл Колфілд.

Виконуйте вправи, які точно працюють

Згідно з дослідженням, бігуни відчувають ейфорію через 8 хвилин і 28 секунд після початку тренування, а задоволення від групових занять - через 9 хвилин і 7 секунд. Тренажерний зал дає відчуття ейфорії найбільш швидко - всього за 6 хвилин і 36 секунд.

Спокійна прогулянка в парку також змусить почуватися добре, але це може зайняти більше часу.

Вивчіть вплив фізичних вправ на мозок

Відсутність мотивації - найчастіша причина відмови від тренувань. Цьому можна протидіяти: варто знати про науково доведений ефект, який дають вправи для мозку.

Рух тіла надає захисний і довгостроковий вплив на мозок. Навіть одне тренування збільшує рівень нейротрансмітерів, таких як допамін, серотонін і норадреналін, що відразу покращують настрій.

Знайдіть причину

Потрібно визначити, чому ви не хочете і навпаки, чому не прокинутися о 6 ранку, щоб тренуватися. При цьому недостатньо просто хотіти втратити вагу, оскільки це емоційне рішення.

Ця причина повинна бути простою і конкретною.

Відокремте виправдання від причин

Важливо не шукати щоразу виправдання для того, щоб не йти на пробіжку. Відмовою від тренування можуть бути лише істотні причини. Наприклад, вчора ви отримали травму або вранці вам потрібно бути в аеропорт.