40% користувачів за рік видалили акаунт мінімум в одній соцмережі. Чому вони це роблять

Маркетингове агентство Edelman провело дослідження, з якого випливає, що близько 40% користувачів за останній рік видалили свій акаунт хоча б в одній із соціальних мереж

Про це пише FastCompany.

Фахівці прокоментували, що це пов'язано з "кризою довіри до соціальних мереж". Споживачі очікують, що бренди терміново знайдуть вирішення цих проблем

У коментарі до дослідження соціологи відзначають, що проблеми конфіденційності та поширення підроблених новин сприяють недовірі людей до майданчиків. До того ж, 70% респондентів очікують, що відтік відвідувачів і рекламодавців чинитиме тиск на сайти, які будуть працювати з такого роду контентом і усунуть його.

Як з'ясувалося, для них також важливий контекст - 48% заявили, що якщо його реклама з'являється поруч з жорстоким контентом або ненависними коментарями, то це провина бренду.

"Ми дізналися, що існує серйозна нестача довіри до медіа в усіх регіонах світу. Це крик серця, люди бояться. Вони обурені порушенням їх конфіденційності і не впевнені в правді через поширення фейкових новин", - зазначив президент і генеральний директор консалтингової компанії Річард Едельман.

Читайте також: Чому соцмережі роблять нас тривожними, депресивними та самотніми. Пояснюють вчені

Компанія, главою якого він є, опитала 9 тисяч людей в Бразилії, Канаді, Китаї, Франції, Німеччині, Індії, Об'єднаних Арабських Еміратах, США. Річард Едельман закликав компанії бути чесними в тому, як вони використовують соціальні мережі, в тому числі для реклами, заявивши, що люди хочуть чітко ідентифікувати, коли контент оплачений, а коли їх дані збирає майданчик. Серед висновків:

Дослідження соціальних мереж ґрунтується на щорічному "барометрі довіри Едельмана". У першому звіті говорилося про те, що 41% людей в глобальному масштабі довіряють соціальним мережам, і з 2017 року їх число падає в більшості західних країн.

Читайте також: Фейсбукгейт. Як соцмережа для знайомства студентів стала політичною зброєю