Футбол на крові: день 9

22 червня на чемпіонаті світу з футболу у Росії відбулося три матчі

Незаконно ув'язнений у Росії український режисер Олег Сенцов відмовився припинити голодовку за пропозицією Європейського суду з прав людини. "На заклик ЄСПЛ Сенцов відповів відмовою та попросив передати суду "великий привіт", нагадавши про його скаргу, якій суд надав пріоритет, але яка залишається без руху вже кілька років", - повідомив його адвокат Дмитро Дінзе. За словами адвоката, Сенцов щодня п'є по 3,5 л води і йому ставлять крапельниці з великою кількістю глюкози, амінокислот та поживних вітамінних речовин. Голодування він не припиняв.

Український політв'язень Володимир Балух, якого утримують у СІЗО м.Сімферополь в Криму, вирішив перейти на сухе голодування. У Міністерстві закордонних справ України вимагають забезпечити доступ до нього українських лікарів.

З початку чемпіонату російсько-окупаційні війська 228 разів порушували режим припинення вогню в Донецькій та Луганській областях. За цей час внаслідок бойових дій загинули 2 українських військових та 22 поранені. Отримали поранення внаслідок бойових дій двоє мирних жителів.

22 червня на чемпіонаті світу з футболу зіграли три матчі групового раунду:

Бразилія - Коста-Рика 2:0

Нігерія - Ісландія 2:0

Сербія - Швейцарія 1:2.