Розвиток територіальної оборони забезпечить півмільйонний резерв ЗСУ, - Турчинов

Розвиток системи територіальної оборони забезпечить півмільйонний резерв для Збройних сил України

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на полігоні Гончарівське, де відбулися військові навчання з територіальної оборони «Північна фортеця-2018, передає прес-служба відомства.

"Розвиток системи територіальної оборони має забезпечити в умовах особливого періоду перетворення кожного району, кожного міста в неприступну фортецю. На шевронах бійців територіальної оборони є напис «Захистимо свій дім, захистимо Україну» - це гасло відображає сутність концепції територіальної оборони, яку сьогодні розбудовує Міністерство оборони і Генеральний штаб", - заявив Турчинов.

Він також зазначив, що в кожній області за проектом Генштабу створюються бригади територіальної оборони і окремі резервні підрозділи Нацгвардії і прикордонників. Розвиток системи територіальної оборони дозволить підготувати додатковий резерв для ЗСУ, Національної гвардії та прикордонних військ.

"У результаті ми повинні отримати додаткову потужну півмільйонну армію, здатну надійно захистити Україну", - підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО підкреслив, що сьогодні під час навчань, що відбулися на полігоні Гончарівське, ветерани АТО і молоді резервісти пліч-о-пліч продемонстрували свої військові навички та професіоналізм. Він також додав, що в системі територіальної оборони можуть себе реалізувати як ветерани АТО, так і молодь призовного віку.

Секретар РНБО також зазначив, що Міністерство оборони та Генеральний штаб готують проект закону "Про територіальну оборону України", який після схвалення на засіданні Ради буде внесено до парламенту.