Омелян рекомендує позбавити туроператора Oasis ліцензії

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пропонує позбавити ліцензії туристичного оператора Oasis Travel, клієнти якого кілька діб не могли повернутися після відпочинку в Україну

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усі ці питання розглядатимуться в середу на нараді під головуванням першого віце-прем'єра Степана Кубіва. Міністерство економічного розвитку і торгівлі відповідає за туристичну галузь, Міністерство інфраструктури тут - добрий радник. Зі свого боку я звернувся з рекомендацією позбавити туроператора ліцензії та звернутися до правоохоронних органів", - заявив Омелян.

У свою чергу генеральний директор Bravo Airways Ігор Логвіненко заявив, що авіакомпанія має намір позиватися до туроператора Oasis.

"Ми відпрацьовуємо свою юридичну частину, подаватимемо до суду на замовника. Усі останні рейси були здійснені за рахунок авіакомпанії: ми перевезли близько 1,5 тис. людей", - повідомив він.

Читайте також: Як правильно обирати туроператора. Коментар адвоката

Як пояснив Логвіненко, починаючи з 27 червня авіакомпанія не мала підписаних додаткових угод з туроператором про здійснення авіаперевезень.

"На кожен рейс компанія підписує із замовником додаткові угоди, які регламентують виконання конкретного рейсу. У нас вони були підписані до 27 червня. Тобто зобов'язань авіакомпанії перед пасажирами немає. Перед замовником ми виконали всі зобов'язання, а те, що замовник не виконав перед пасажирами, - питання відносин між пасажирами та туроператором", - пояснив гендиректор.

Виконавчий директор компанії JoinUp! Дмитро Сєроухов заявив, що туроператор став заручником ситуації, внаслідок чого його клієнти також постраждали через конфлікт між авіакомпанією "Браво" і туроператором Oasis Travel.

"Ми не є замовником рейсів авіакомпанії "Браво" до Тунісу. Ми виявилися такими ж заручниками ситуації, як і інші турагентства, які продавали тури, маючи частину місць на цих рейсах", - резюмував Сєроухов.

  • Нагадаємо, з 29 червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то й діб люди очікували в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту "Київ". 
  • У міжнародному аеропорту ім. Сікорського (Жуляни) у понеділок було скасовано кілька рейсів авіакомпанії Bravo Airways, тисячі пасажирів якої продовжують очікувати на виліт також і в міжнародному аеропорту "Бориспіль".
  • Авіакомпанія Bravo зазначає, рейси скасували через заборгованість туроператора OASIS, що станом на 2 червня сягла 25 млн грн.