Alibaba розробив робота-копірайтера. Ним користуються 1 млн разів на день

Китайський інтернет-гігант Alibaba розробив програму, яка може генерувати докладний текстовий опис товарів. Зазвичай цим займаються копірайтери

Про це повідомляє Alizila.

ШІ-копірайтер був розроблений компанією Alimama, підрозділом Alibaba. Система використовує технології глибокого навчання і обробки природної мови і може генерувати текстові описи товарів.

За словами розробників, система була навчена на мільйонах існуючих прикладів якісних описів і може виробляти 20 000 рядків тексту в секунду. Програму, як повідомляється, вже використовують, зокрема для платформ Tmall і Taobao, що належать Alibaba.

Так, різні бренди і рекламодавці вбивають посилання на продукт, а потім просять програму показати різні ідеї для тексту. Відзначається, що користувачі системи можуть вибрати довжину і навіть стиль тексту. Інструмент, як кажуть розробники, використовується в середньому приблизно мільйон раз на день.

У Alimama вважають, що такий засіб значно змінює роботу людей-копірайтерів - їм тепер не потрібно придумувати текст, а достатньо всього лише вибрати найбільш підходящий варіант із запропонованих машиною.

Таким чином сильно підвищується і ефективність. При цьому в компанії говорять, що система не може замінити креативність людей - вона як раз дозволяє людям направити енергію на більш творчу роботу.

Читайте також: Мамо, мене звільнив робот: у США система самотужки витурила працівника з роботи